Završava rekonstrukcija Rovinjske ulice

Uređenje nogostupa na raskrižju Rovinjske i Tartinijeve ulice (D. ŠTIFANIĆ)
Uređenje nogostupa na raskrižju Rovinjske i Tartinijeve ulice (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što se pulska gradska vlast konačno nakon 28 godina uhvatila u koštac s rekonstrukcijom Rovinjske ulice koja se zbog kaverni nastalih nekadašnjom eksploatacijom kvarcnog pijeska urušila, te su se tijekom same rekonstrukcije pojavili višestruki problemi s novootkrivenim velikim kavernama u Tartinijevoj ulici, posljednjih dana postavljaju se rubnjaci. To bi moglo značiti da je kraj rekonstrukcije ovog dijela grada blizu.

Prvobitni rok rekonstrukcije Rovinjske ulice bio je rujan prošle godine, ubrzo potom i studeni, međutim, velik broj kaverni koje su se učestalo otkrivale na području južne padine Monte Zara konstantno je odgađao "ušminkavanje" Rovinjske i Tartinijeve ulice jer se pristupalo njihovom istraživanju i sanaciji.

U međuvremenu je u Rovinjskoj ulici izgrađena fekalna kanalizacija i u potpunosti postavljeni novi rubnjaci, a nedostaje još izgradnja javne rasvjete i asfaltiranje da bi se projekt mogao zgotoviti, a ovaj dio Monte Zara konačno povezati s ostatkom grada.

Ukupna dužina prometnica na kojima se odvijaju radovi je oko 190 metara, a nakon rekonstrukcije raskrižja Rovinjske i Radićeve ulice pustit će se u promet s potpuno obnovljenom infrastrukturom, javnom rasvjetom koje do sada nije bilo, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te novim plinskim i vodovodnim instalacijama, odnosno TK i elektroenergetskim instalacijama. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter