Zavod za zapošljavanje treba nuditi više mogućnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić za današnjeg je boravka u Splitu izrazio nezadovoljstvo radom Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) ističući da su u tijeku promjene u njemu. "Nisam zadovoljan radom zavoda i iz tog razloga smo i proveli određene kadrovske promjene u njemu", rekao je ministar Mrsić odgovarajući na novinarsko pitanje je li zadovoljan radom HZZ-a.

Po tumačenju ministra Mrsića, HZZ se transformira tako da postane mjesto gdje će dolaziti oni koji traže posao, ali i oni koji ga nude. "Predviđamo i određene promjene u samom procesu evidentiranja nezaposlenih tako da idemo na ruku nezaposlenim ljudima i da im nudimo više mogućnosti", rekao je Mrsić i dodao da "promjene u zavodu idu, zavod se mijenja".

Podsjetivši kako je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj više ljudi otpuštano s posla nego što je zapošljavano, ministar Mrsić rekao je kako se nada da će do kraja ove godine biti više zapošljavanja nego otpuštanja. "Prošle godine smo preko Zavoda za zapošljavanje zaposlili 168.000 ljudi. Taj trend se nastavlja i ove godine i nadam se da će se iznimno visoka brojka nezaposlenosti početi smanjivati, ali značajno će se smanjiti tek onda kada BDP poraste iznad dva posto", istaknuo je Mrsić.

Po njegovim riječima, u prva tri mjeseca ove godine imamo 30 posto veće zapošljavanje nego u istom razdoblju prošle godine, čemu je pridonio raniji Uskrs pa je i zapošljavanje u turizmu počelo prije. HZZ, kako je 19. travnja objavljeno u "Narodnim novinama", raspisao je natječaj za 46 izvršitelja, među kojima najviše u Zagrebu - 23. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter