Zavidne vještine boćara i kuglaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu Mate Parlov održan je 15. sportsko-rekreativni susret osoba s intelektualnim teškoćama "Susret prijateljstva" u kuglanju i boćanju. Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula u suradnji s Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i Športskim društvom Roller Pula. Odazvalo se 68 natjecatelja podijeljenih u 17 timova - osam timova po četiri natjecatelja u kuglanju, te devet timova po četiri natjecatelja u boćanju.

U kuglanju i boćanju natjecali su se korisnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, Dnevnog centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za odrasle osobe Vila Maria, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, Športskog društva Roller Pula, Boćarskog kluba BKOSI Pulac iz Rijeke, učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula, te korisnici Varstveno delovnog centera Koper i Centera za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava iz Slovenije.

U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili Puljani iz Dnevnog centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo mjesto su osvojili korisnici Centra za rehabilitaciju Rijeka i treće korisnici Centra za rehabilitaciju Pula. U natjecanju pojedinačno u kuglanju žene prvo mjesto je osvojila Debora Matticchio iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo Ana Bilić i treće mjesto Nataša Jovanović iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula. U natjecanju pojedinačno u kuglanju muški prvo mjesto je osvojio Milivoj Šepić i drugo mjesto Samir Ajanović iz Centra za rehabilitaciju Rijeka, dok je treće mjesto osvojio Ivan Pleslić iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula. Najbolji tim u boćanju su korisnici Doma za odrasle osobe Vila Maria, drugo mjesto pripalo je Dnevnom centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće timu iz Varstvenom delevnom centra Koper.

Svi sudionici samim svojim sudjelovanjem su pobjednici i zaslužili su priznanje za sudjelovanje, medalje i pehare. Iz Udruge su se zahvalili svim korisnicima i voditeljima, djelatnicima Doma Mate Parlova i Uljanik Standarda na pruženoj podršci i volonterima Crvenog križa Pula. Inače, Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula

obilježava 26 godina aktivnog rada te broji 400 članova, od toga 160 osoba s intelektualnim, tjelesnim i mentalnim teškoćama, te Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula obilježava 23. godišnjicu svog postojanja i broji 40 korisnika.

Projekt su sufinancirali Istarska županija, grad Pula, Vodnjan, općine Pićan, Kršan, Funtana, Medulin, Ližnjan i Fažana, te donatori Izo d.o.o., Moneo savjetovanje d.o.o. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter