Zavičajni muzej Grada Rovinja od danas Muzej grada Rovinja

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Rovinja odvijala se u znaku podnošenja izvješća o radu, odnosno dopuna statuta različitih udruga i društva. Razlog tomu su mahom bili vremenski rokovi prilagodbi zakonskim obvezama. Tako su jednoglasno prošla usklađivanja Statuta za rovinjske (pred)školske ustanove, a Zavičajni muzej grada Rovinja preimenovan je u Muzej grada Rovinja. U setu izviješća prošao je i onaj o radu Valbruna sporta i Sportske zajednice grada Rovinja, izvješće o radu tvrtke "Rubini", izvješća o izvršenju proračuna, lanjskom planu razvoja, te radu gradske uprave.

Zašto Rovinj nema uljaru?

Pažnju vijećnika izazvalo je izvješće o radu Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre. Sergia Rabara (HDZ) je zanimalo što je Grad Rovinj napravio da "izvuče" novac iz Fonda, odnosno zašto Rovinj nema uljaru, dok je Riccardo Bosazzi (SDP) pitao što se poduzima za boljitak ribarstva, odnosno koji je udio novca namijenjen za tu, za Rovinj važnu granu privrede? Snježana Štefanić Hoefel (ŽZ) pitala je zašto Istarska županija lani u Fond nije uplatila ni kunu, te se zanimala za mogućnosti Fonda da naplati vlastita potraživanja.

U ime Fonda Mladen Mihovilović je objasnio ustrojstvo i funkcioniranje fonda te potvrdio da Fond ima ovršnih postupka prema klijentima, ali istaknuo da svaki ugovor osiguranje. Županija je lani novac namijenjen Fondu preusmjerila u investiranje Fonda za izgradnju domova za starije osobe Istre. Kazao je da na području županije postoji 29 uljara, od kojih i jedna u Rovinjskom Selu koja je najbliža Rovinjcima, i da su iste, također, i kreditirane iz Fonda. Na pitanje "izvlačenja" novca iz Fonda, naglasio je da je Rovinj dosad povukao više od osam milijuna kuna, a da bi toga bilo više mora se naći investitor kao i kandidirati projekt. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter