Zaveslajte pod punim Mjesecom

Jedinstven doživljaj noćnog veslanja
Jedinstven doživljaj noćnog veslanja

Dugi ovogodišnji "Full Moon kayaking" održat će se sutra, u noći punog Mjeseca, u organizaciji sportsko-rekreativne udruge Infinitus. Iako je s dolaskom dugih i toplih dana većina ljudi sve aktivnija, sve je više noviteta u obliku sve atraktivnijih vidova rekreacije u prirodi. Upravo je sve veća popularnost takvih "outdoor" aktivnosti potakla članove Infinitusa da ljetne noći punog Mjeseca pretvore u noći neobičnog sportskog doživljaja. U protekle dvije sezone dosad su održana četiri "Full Moona" u kojima je sudjelovalo 200-tinjak osoba.

- Uobičajeno mjesto okupljanja je u Banjolama, uvala Centinera, od 21 sat, gdje ranije prijavljeni sudionici preuzimaju kajak s kompletnom opremom. Oko 22 krećemo u pustolovinu dugu svega osam kilometara koja se u ugodnom društvu i laganom ritmu odradi za sati i pol do sat i 45 minuta. Nakon odrađene prve veslačke dionice, za 50-ak minuta, slijedi nezaobilazna pauza i kratak predah za koje se vrijeme sudionici mogu osvježiti bezalkoholnim piće i voćem ili se okupati u moru. Nakon pauze slijedi povratak u Banjole, pojasnio je Goran Modrušan iz Udruge Infinitus te dodao da ovaj događaj nema natjecateljski karakter već je naglasak isključivo na druženju i uživanju u prirodnim ljepotama.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila, na [email protected] te dobiti odgovore na eventualna pitanja. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter