Zauzmu nam mjesta i još prijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Problema s pronalaženjem mjesta za parkiranje u Puli tijekom ljeta imaju svi, no ukoliko ste osoba s invaliditetom, trebali biste imati prednost barem na mjestima koja su posebno oznacena na svakom parkiralištu. Medutim, po reakciji citatelja koji nas je nazvao, na tržnici to ocito nije tako.

Na cetiri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, istice citatelj, vec duže vrijeme parkiraju vozila bez propisnih oznaka invalidnosti, štoviše, nerijetko ignoriraju sva upozorenja, a isto cine i oni koji bi ih u takvim slucajevima trebali sankcionirati.

- Prometna mladež na toj lokaciji ne cini ništa, vec vrijeme provodi u kaficu, a kada im se skrene pozornost na problem, još se zafrkavaju. Jedini koji su uveli reda su prometni redari, medutim, cim njih nema, mjesta za invalide zauzimaju bezobrazni vozaci, razna dostavna vozila, ma tko god stigne. Najgore od svega, vozaci itekako znaju da ne smiju parkirati na ta mjesta, ali jednostavno se ogluše na propise. I kada ih upozorim, još mi i prijete, govori nam ogorceni citatelj, umoran od svakodnevnih svada s nesavjesnim vozacima.

Istice da cesto sva cetiri parkirna mjesta za osobe s invaliditetom zauzmu vozila na kojima nije istaknuta propisna naljepnica, a u kojima se nalaze muškarci koji u vozilu cekaju da im žene obave špežu na tržnici i nemaju se namjeru pomaknuti. Citatelj veli da je u nekoliko navrata kontaktirao policiju da riješe problem, ali i oni su, veli, digli ruke od toga. (G. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter