Zauvijek otišao ?ani Bažon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjednom, iznenada, neocekivano, u cetvrtak nas je napustio potpredsjednik Uprave Glasa Istre ?ani Bažon. Iako je u obitelj Glasa Istre ušao tek pred koju godinu, sada kada ga više nema cini nam se kao da je oduvijek bio tu.

Svojom lucidnošcu, dobronamjernošcu i duhovitošcu davao je pecat svakom razgovoru, neovisno o tome bio to strogo poslovni ili neobavezan, ležeran, prijateljski razgovor uz neizostavne - kavu i cigarete. Upravo su ga zbog te njegove pozitivne energije u vrlo kratkom vremenu odlicno prihvatili u svim dijelovima poduzeca koje je cijenio i kojim se ponosio.

S nevidenim entuzijazmom i energijom ulazio je u svaku bitku, a u poduzecu koje proizvodi vrlo utjecajne nezavisne dnevne novine, poduzecu s raširenom mrežom kiosaka diljem Istre, pa i preko Ucke, u ovim nezahvalnim vremenima bitaka nije nedostajalo. U svaku od njih ?ani bi ulazio dobro pripremljen, kada bi negdje zapelo, kao iz topa bi nudio neocekivane, ali dobre ideje, i svaku je bitku pobjedivao. Osim ove posljednje.

Svi mi koji smo imali srecu istinski ga upoznati, svjedoci smo cinjenice da ga je najviše mucila - nepravda. Zato se, otkako je preuzeo mjesto potpredsjednika Uprave, jednakom žestinom borio za prava onih s najmanjim placama u firmi, kao i za integritet i dostojanstvo onih s najvišima.

Potonje je posebno važno bilo u redakciji, koja se bavi osjetljivim poslom proizvodnje dnevnih novina i koja je - kao i svaki drugi medij u ovoj visokokorumpiranoj zemlji, gdje je jedini zakon koji vlada zakon jacega - pod konstantnim pritiscima sa svih strana. On im se, neovisno o brojnim poznanstvima u svim sferama društvenog života, znao oduprijeti iz jednog prostog razloga: uvijek je bio iskren.

Ali, ?ani Bažon nije bio samo clan Uprave Glasa Istre, samo direktor, samo kolega. Bio je puno više od toga. Bio je pravi prijatelj na kojeg smo se svi u svako doba mogli osloniti. I hvala mu na tome.

?ani je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece, ali i majku i brata s obitelji. Kolektiv Glasa Istre im ovim putem izražava sucut i moli druge medije za minimum dostojanstva pri izvještavanju.

?ani, prijatelju, zbogom!


Podijeli: Facebook Twiter