Zaustavljen razbojnicki niz mladog Puljanina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija sumnjici 23-godišneg Puljanina da je od kraja studenog prošle godine do polovine veljace pocinio sedam razbojstava na pulskom podrucju. Puljanin je priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske u cetvrtak oko 22 sata.

Od sedam razbojstava jedno je bilo u pokušaju. Prvo je pocinio 29. studenog u trgovini u Ulici Bruna Kosa tako što je prema 53-godišnjoj djelatnici uperio pištolj i zatražio novac. Uplašena djelatnica je razbojniku predala nekoliko tisuca kuna.

Polovicom prosinca je na Trgu I. istarske brigade prišao je 59-godišnjaku iz Pule dok je sjedio u automobilu, zaprijetio mu pištoljem i zatražio novac. Buduci da muškarac nije imao novaca kod sebe razbojnik se trceci udaljio prema parkiralištu autobusa.

Krajem prosinca u Laginjinoj ulici je pokušao uci u poslovnicu za otkup zlata u kojoj se nalazila 48-godišnja djelatnica no vrata su bila zakljucana te je odustao od nauma i pobjegao u smjeru Smareglijeve ulice.

Od pocetka ove godine razbojnik je napadao kladionice. Polovinom sijecnja je u Partizanskoj ulici u 20 sati maskiran i s pištoljem u kladionici prijetio 24-godišnjoj djelatnici te zatražio novac. Udaljio se kad je od nje dobio nekoliko tisuca kuna.

Prvog dana veljace je u Švalbinoj ulici opet pištoljem zaprijetio 28-godišnjoj djelatnici kladionice i zatražio da mu preda novac iz sefa. Udaljio se s nekoliko tisuca kuna.

Cak dva razbojstva pocinio je 19. veljace, i to u Pazinskoj ulici gdje je otudio više tisuca kuna zaprijetivši pištoljem 24-godišnjoj djelatnici kladionice, a nedugo zatim takoder u kladionici u Trgovackoj ulici u Vodnjanu takoder zaprijetivši 26-godišnjoj djelatnici nakon cega je pobjegao s nekoliko tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter