Zatvorsku kaznu odslužit će radom za opće dobro

PU ISTARSKA
PU ISTARSKA

Na jednogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi, pravomoćnom je presudom Općinskog suda u Puli zbog dilanja marihuane kažnjen 20-godišnji A. H. iz Pule. Krivim je proglašen jer je 4. rujna 2014. godine na Puntiželi kod sebe, radi daljnjeprodaje, držao dvije vrećice s ukupno 53,66 grama marihuane. Drogu je prodavao nepoznatim osobama, a kada ju je prodao dvojici stranaca, zatekli su ga policijski službenici i uhitili ga.

Presudom je određeno da će se oduzeta droga uništiti te da se mladiću oduzima imovinska korist ostvarena kaznenim djelom i to 8.090 kuna, 180 eura i 95 funti. Navedeni iznosi postali su imovina Republike Hrvatske u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 20. studenog prošle godine optužilo A. H. za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te je on na raspravi u svibnju ove godine priznao krivnju. Odvjetništvo je za njega predložilo jednogodišnju zatvorsku kaznu koja će se, ukoliko A. H. pristane, zamijeniti radom za opće dobro na slobodi što je ovaj i prihvatio.

Odlučujući o zamjenskoj kazni sud je odredio da će mu se jedan dan zatvora zamijeniti s dva sata rada, što znači da će odraditi 730 sati, odnosno, ukoliko se računa osmosatni radni dan, ukupno oko 92 radna dana. Od olakotnih okolnosti sud je okrivljeniku uzeo u obzir činjenicu da ima samo 20 godina, da je otac dvoje maloljetne djece te da je priznao kazneno djelo i izrazio kajanje (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter