Zatvorske kazne zbog preprodaje heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za preprodaju nešto manje od 250 grama heroina Rijecanin Dalibor Alavanja (32) osuden na jedinstvenu kaznu od cetiri i pol godine, a njegov kompanjon Dušan Grubiša (29) iz Pule na cetiri godine zatvora. Presudu je donio Županijski sud u Puli, a sudskim vijecem je predsjedala sutkinja Sena Midžic Putigna.

Obojici je produljen pritvor i izrecena im je mjera lijecenja o ovisnosti o drogama. Pri izricanju kazne sud je Alavanji opozvao uvjetnu osudu s rijeckog Opcinskog suda, na kojem je zbog teške krade i krivotvorenja isprava osuden na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine. Alavanja je osloboden placanja sudskih troškova, dok je Grubiša dužan uplatiti paušal u iznosu od 1.500 kuna.

Optužnica pulskog Županijskog državnog odvjetništva teretila je Alavanju da je u kolovozu 2010. u tri navrata od Grubiše kupio po 50 grama heroina za 10.500 kuna. Optužen je i da je 30. kolovoza prošle godine oko 18 sati u Puli za 10.500 kuna od Grubiše kupio 47,83 grama heroina koje je potom sakrio u prednji far unajmljenog automobila i zaputio se prema Rijeci. No, Alavanju je policija zaustavila i uhitila kod tunela Ucka.

Grubiša se pak, osim za prodaju heroina Alavanji, tereti da je 1. rujna prošle godine, dok je bio u policijskoj upravi u Puli, u okopojasnoj torbici držao 0,38 grama heroina. Istog je dana u njegovu stanu u PVC foliji pronadeno 48,8 grama heroina radi daljnje prodaje, a u drugoj PVC vrecici 0,35 grama marihuane za osobnu uporabu.

- Alavanji je otegotno cijenjeno da je vec osudivan, odnosno da je pocinio novo kazneno djelo u roku kušnje, te da je ovdje rijec o velikoj kolicini heroina. Olakotnim su mu pak cijenjene teške obiteljske prilike i ovisnost. Drugooptuženi Grubiša pocinio je znacajno teže kazneno djelo od Alavanje, ali mu je s obzirom na to da je djelomicno priznao kazneno djelo izrecena ista kazna kao i Alavanji, rekla je sutkinja.


Podijeli: Facebook Twiter