Zatvorska kazna Rubi i Parlovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepravomocnom presudom Županijskog suda u Puli pred sudskim vijecem kojim je predsjedala sutkinja Marija Budimir, Puljani Mirko Parlov (37) i Darin Ruba (36) osudeni su na ukupno sedam godina i osam mjeseci zatvora zbog zloporabe opojnih droga.

Parlov je osuden na zatvorsku kaznu od dvije godine i šest mjeseci, dok je Ruba dobio pet godina i dva mjeseca zatvora. Ruba je naime za ovo kazneno djelo osuden na pet godina zatvora, no buduci da ga je pocinio u vrijeme dok je trajao rok kušnje za kazneno djelo za koje je u veljaci prošle godine osuden na pulskom Opcinskom sudu, izrecena mu je jedinstvena kazna zatvora od pet godina i dva mjeseca.

Prošle je godine, naime, osuden na tri mjeseca s rokom kušnje od jedne godine zbog stavljanja u optjecaj krivotvorenih novcanica. Ruba je na sudska rocišta dolazio iz pritvora u kojem se nalazi od rujna prošle godine, a pritvor mu je, s obzirom na visinu kazne, automatizmom produljen. Parlov je pak na slobodi. Obojica su zbog nezaposlenosti oslobodena placanja sudskih troškova.

Optužnica je teretila Parlova da je krajem kolovoza pa do 11. rujna prošle godine po prethodnom dogovoru od drugooptuženog Rube u tri navrata uzeo po 100 grama heroina, nakon cega ga je u dva navrata, svaki put za najmanje 16.000 kuna, odnosno za ukupni iznos od 32.000 kuna, prodao raznim kupcima.

Parlov je po optužnici Rubi predao najmanje 28.000 kuna, a najmanje je 4.000 kuna zadržao za sebe. Posljednju kolicinu heroina Parlov nije prodao, vec ju je radi daljnje prodaje zadržao kod sebe, i to zapakiranu u tri vrecice ukupne težine 105,1 gram.


Podijeli: Facebook Twiter