Zatvoreno gradilište kluba uz svingersku plažu

Ljetne aktivnosti na plaži Punta Križa
Ljetne aktivnosti na plaži Punta Križa

Građevinska inspekcija je pred sam dovršetak zatvorila gradilište beach cluba ruskih investitora između Monsene i Punte Križa. Prema priopćenju koje smo dobili od glasnogovornice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Đurđe Čočić, nakon inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Područne jedinice u Pazinu je 26. lipnja zatvorio posebnom oznakom gradilište investitora Tanka linija iz Rovinja, na k.č.1941/1. U tijeku je donošenje inspekcijskog rješenja o uklanjanju nadstrešnice, točionika i podija, izgrađenih bez potrebnih odobrenja.

Zbog radova u neposrednoj blizini plaže Punte Križa, koja je u medijima stekla reputaciju svingerskog raja, a omiljeno je i gay kupalište, nedavna najava da će se tu niknuti beach club završila je na naslovnim stranicama brojnih tiskovina.

Budući da se Rovinj promovira kao romantična destinacija s četiri zvjezdice, takva vrsta reklame nije po volji ni gradskim vlastima, pa ni brojnim građanima.

- Poduzeli smo sve da spriječimo gradnju. Odaslali smo prijave nadležnim inspekcijama i urgirali kod ministarstava. Punta Križa je zaštićeno područje i zelena tampon-zona između dva turističke naselja - Amarina i Valalte. Uz to građani koriste tamošnje plaže za kupanje pa se nikako ne smije dozvoliti prekid puta i šetnice uz more. Puntu Križa namjeravamo pretvoriti u uređeno šumsko područja, nešto poput park-šume Zlatni rt, rekao nam je nakon zatvaranja gradilišta gradonačelnik i saborski zastupnik Giovanni Sponza.  (Aldo POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter