Zatvorenik iz Valture ispao iz kombija i poginuo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni dugovjecniji kronicari crnih dogadanja ne pamte bizarnost poput one koja se dogodila u ponedjeljak iza podneva na autocesti Rijeka - Zagreb: na cvoru Ravna Gora zatvorenik kojeg su vozili iz kaznionice Valtura ispao je iz jureceg kombija i na mjestu poginuo.

Neslužbeno doznajemo da je rijec o zatvoreniku Milivoju Vuckovicu (32) iz Rijeke koji je u kaznionici Valtura izdržavao kaznu od dvije i pol godine zbog prometne nesrece sa smrtnom posljedicom.

Nakon pravomocnosti presude kaznu je poceo služiti 7. svibnja 2010. (rijec je o prometnoj nesreci koja se dogodila 2001., op.a.), sve do ponedjeljka kada je zbog bolova zatražio lijecnicku pomoc.

Sve je navodno pocelo tijekom jutra kada je Vuckovicu naglo pozlilo. U konzultaciji sa zatvorskim lijecnikom sugerirano je da se zbog jakih bolova hitno preveze u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagreb.

Kako se dogodilo da je zatvorenik otvorio vrata kombija pravosudne policije koja ga je prevozila do bolnice, istražit ce posebno oformljena komisija Ministarstva pravosuda.

Neslužbeno doznajemo da se nesretni Vuckovic, trpeci nesnosne bolove, nesvjesno uhvatio za bravu kombija i iz njega ispao, no to se tek treba potvrditi ocevidom.

Bit ce istražene sve okolnosti, kao i radnje koje se ticu sigurnog prijevoza zatvorenika. Je li Vuckovic po zakonu morao imati lisice buduci da je rijec o Valturi, kaznionici poluotvorenog tipa, moraju li se vrata pravosudnog kombija zakljucati i mnogobrojna druga pitanja namecu se nakon ove bizarne smrti.


Podijeli: Facebook Twiter