Zatvorenici se opijali sapunom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnici jedne britanske kaznionice ostali su bez sapuna za ruke nakon što je zatvorska uprava otkrila da ga ne koriste na pravi nacin – umjesto da se s njim peru oni su ga pili.

Alkoholni gel za ruke koji je postavljen u zatvoru Verne (Dorset) kako bi sprijecio eventualno širenje svinjske gripe uklonjen je iz kaznionice nakon što su ga zatvorenici poceli piti. Kada su shvatili da novo sredstvo za pranje ruku sadrži alkohol zatvorenici su ga odlucili iskoristiti na "zabavniji" nacin pa su ga poceli konzumirati oralno, a djelatnici u zatvoru posumnjali su da nešto nije u redu kada se broj pijanih zatvorenika naglo povecao, kao i broj sukoba medu njima.

Veliki broj kažnjenika nakon što bi konzumirao spomenuti sapun postao bi agresivan. Upravitelj zatvora jedino je rješenje vidio u uklanjanju novog zatvorskog alkoholnog pica. ''Ubrzo nakon što su posude sa sapunom postavljene zatvorenici su poceli piti iz njih i uslijedile su tucnjave. Sapun je brzo uklonjen, no nije mi jasno zašto su ga i postavljali'', kaže jedan od djelatnika Vernea.

Rijec je o sapunu za ruke koji sadrži cak 70 posto alkohola. Isti sapun uklonjen je i iz okružne bolnice u Dorsetu kada su beskucnici poceli navracati u bolnicke toalete kako bi se opili.


Podijeli: Facebook Twiter