Zatvorenici oglancali Hidrobazu

Hidrobaza nakon čišćenja (N. LAZAREVIĆ)
Hidrobaza nakon čišćenja (N. LAZAREVIĆ)

Na području Hidrobaze, blizu Štinjana, ovih se dana odvija velika proljetna akcija čišćenja. Nije riječ samo o uobičajenoj košnji trave, već se kompletna površina između ceste za Puntiželu i obale sistematski "obrađuje" pa nakon očišćeno područje izgleda kao da je njime prošao tsunami.

Brojni prolaznici i šetači koje su iz kuća izmamili lijepo vrijeme i berba šparuga ostali su iznenađeni, a odmah su krenule i priče da se radi o pripremi terena za neku investiciju. No, ništa od toga, riječ je, kako saznajemo, ipak samo o proljetnom čišćenju.

- Grad je naložio Herculanei da se jednom jačom akcijom očisti Hidrobaza, a Herculanea je tada angažirala zatvorenike za ovu akciju. Riječ je dakle o proljetnom jačem čišćenju površine, niskog raslinja i trave, poručuje Damir Prhat, pročelnik pulskog komunalnog odjela.

Doduše, to jače čišćenje, osim košnje trave, znači i uklanjanje niskog raslinja i korune. I dok se površina otvara pogledu prolaznika, postoji i onaj manje lijepi dio koji će, nadamo se, ubrzo nestati, a to su opožarene površine na kojima su se spaljivale grane i nisko raslinje. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter