"Zatvoreni krug" Oberthalera i Zrneca u vodnjanskoj Apoteci


"Zatvoreni krug", dvostruka samostalna izložba umjetnika mlađe generacije, austrijskog umjetnika Nicka Oberthalera i Dine Zrneca koji živi na relaciji Zagreb - Beč, otvara se u subotu u 20 sati u Apoteci, prostoru za suvremenu umjetnost u Vodnjanu.

Izložba će biti otvorena do 30. srpnja Prema riječima kustosice Branke Benčić, izložba Nicka Oberthalera i Dine Zrneca donosi u Apoteku suradnju umjetnika i radove koji se na specifičan način odnose prema oblicima reprezentacije, slikarstvu kao mediju, institucionalnoj praksi, slici kao objektu, prema izložbi i procesu izlaganja, te prostornim odnosima koje radovi izvode.

Minimalističke provenijencije i konceptualnog usmjerenja, bliska apstrakciji, izložba u Apoteci zamišljena je kao kolaborativan proces. Koristeći minimalna sredstva, 'Zatvoreni krug', navodi Benčić, predstavlja dekonstrukciju slikarskog jezika i usmjerenost na proces nastanka umjetničkog djela, shvaćajući jedinstvo prostora izložbe kao instalacije. Izložba je sufinancirana sredstvima Bundeskanzleramt der Republik ?sterreich / Sektion Kunst, a program Apoteke podržavaju Ministarstvo kulture RH, Istarska županija i Grad Vodnjan. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter