Zatvoreni kafići na trajektima Ilovik i Tin Ujević

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog neizdavanja računa i nepravilnosti u poslovanju još sredinom prošlog tjedna zatvoren je kafić na trajektu "Tin Ujević", koji plovi na liniji Split-Starigrad, a jučer se ista stvar dogodila i na trajektu "Ilovik" na liniji Valbiska-Merag.

Djelatnici porezne uprave kafić na trajektu koji vodi tvrtka registrirana u Rijeci zatvorili su u devet sati, nakon čega je kafić zapečaćen, a frižideri što se nalaze s vanjske strane šanka, ispražnjeni. Kako neslužbeno doznajemo iako ugostiteljski objekt na trajektu "Ilovik"  ima kasu, praksa neizdavanja računa postojala je i ranije.

Na kraju su ispaštali već prvi putnici koji su se u deset sati ukrcali na trajekt s creske strane i ostali bez kave, sokova, sladoleda, sendviča i ostalih sitnica bez kojih je teško zamisliti minimalan komfor putovanja, pogotovo kad se uzmu u obzir nesnosne vrućine s temperaturama na granici od 40 stupnjeva Celzijusovih, kao i velike gužve na trajektima, koji su ovih dana maksimalno popunjeni vozilima i putnicima.

Ni slika Hrvatske kao turističke zemlje u najmanju ruku nije blistava ako se čak niti na najvećim i najnovijim brodovima Jadrolinije usred sezone ne može osigurati minimalan komfor, a to se posebice odnosi na liniju prema Hvaru, gdje putovanje traje oko sat i pol, pa je i boravak na brodu duži. Na liniji između Krka i Cresa problem je donekle manji, jer je vrijeme putovanja dvadesetak minuta. 

U Jadroliniji objašnjavaju kako na novonastalu situaciju ne mogu utjecati, jer su ugostiteljske usluge na većini njihovih brodova u najmu, a to znači da koncesionari imaju odgovornost poslovanja uz poštivanje svih zakonskih uvjeta, pa tako i onih nakon uvođenja fiskalizacije. Inspektori su zasad na dva broda utvrdili da postoje propusti i izrekli mjeru privremenog zatvaranja uslužnih objekata u najkraćem roku od pet dana, a moguće je i duže. (A, BRAŠKIĆ, D. PAJIĆ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter