Zatvorene Mediteranske igre u Mersinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon deset dana natjecanja večeras su u Mersinu zatvorene 17. Mediteranske igre, na kojima je nastupilo više od 3.000 sportaša iz rekordne 24 zemlje Europe, Azije i Afrike, među kojima i 101 sportaš iz Hrvatske.

Za Hrvatsku su MI u Mersinu bile najuspješnije dosad jer je osvojila 11 zlatnih medalja, sedam srebrnih i devet brončanih. Do sada su hrvatski sportaši najviše zlata osvojili 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu - devet.

Podsjetimo, zlatna odličja za Hrvatsku osvojili su Sandra Perković i Martin Marić u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling u badmintonu u konkurenciji parova, boćar Leo Brnić u brzinskom izbijanju, jedriličarka Tina Mihelić u klasi laser radial, Tonči Stipanović u laser standardu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, plivačica Sanja Jovanović na 50 metara leđno, judašica marijana Mišković do 63 kg te vaterpolisti.

Najuspješnija nacija na MI bila je Italija s čak 186 odličja, od kojih 70 zlatnih. Turska usprkos velikoj želji nije uspjela prestići Italiju, no domaćin se može utješiti da je osvojio rekordnih 47 zlata te ukupno 126 medalja. Treći su bili Francuzi s 95 medalja, pri čemu 24 zlata.

Medalje je ukupno osvojila 21 zemlja od 24 koje su nastupile na MI, a u svom premijernom nastupu na Mediteranskim igrama Makedonija je došla do srebra i četiri bronce. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter