Zatvorena i Puljankina Vesna na Giardinima

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Puljankina Vesna na Giardinima, jedna od trgovačkih simbola Pule, jučer je zatvorena. Na njoj doduše stoji natpis "zatvorena zbog tehničkih razloga", no za vjerovati je da se, barem pod ovim imenom, neće tako skoro otvoriti. Barem sudeći prema primjeru ostalih Puljankinih trgovina. Naime, to je još jedna u nizu trgovina nekada uspješne trgovačke kuće koje su u zadnje vrijeme zatvorena.

I Štinjan bez Puljanke

Protekli tjedan zatvorena je, nakon što je jedno vrijeme radila samo ujutro, i ona na Placi u Štinjanu, a kako doznajemo ispražnjena je i Puljankina trgovina na Verudeli, upravo pred dolazak prvih gostiju. Još je uvijek otvorena trgovina na Kaštanjeru, a koja je lani u kolovozu pompozno otvorena, nakon obnove.

Tada su na njenu otvaranju bili i predstavnici Grada Pule ali i bivši predsjednik Josipović, a novouređena trgovina u Faverijskoj ulici javnosti je predstavljena kao "novi model rada te prekretnica u poslovanju trgovine s tradicijom od gotovo 70 godina". Prema riječima Predraga Đorđevića, predsjednika Nadzornog odbora Puljanke u rekonstrukciju i opremanje trgovine uloženo je više od tri milijuna kuna, a najavljena su i uređenja 12 trgovina u centru grada te nova zapošljavanja. Toliko o planovima.

Na upit Štinjanca što se planira s prostorom trgovine koji je gradski odgovor smo potražili od Grada Pule. Kako su nam javili, i oni su po zaprimljenoj informaciji građana s područja Štinjana, da trgovina prehrambenim proizvodima zakupca Puljanke ne obavlja djelatnost, obavili uviđaj kojim je utvrđeno da se djelatnost u predmetnom poslovnom prostoru doista ne obavlja.

Privremeno zatvaranje

Nakon toga je kontaktiran zakupnik koji se očitovao na način da se izjasnio kako je zatvaranje objekta bilo privremene naravi te da će se bez odgode u prostoru nastaviti obavljati ugovorna djelatnost. No, ukoliko se utvrdi da se djelatnost u predmetnom poslovnom prostoru ne obavlja, ugovor o zakupu predmetnog poslovnog prostora otkazat će se i poslovni prostor izložiti natječaju za davanja u zakup pod uvjetom obavljanja dosadašnje djelatnosti, doznajemo iz Grada Pule. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter