Zatvorena dvorana pulske OŠ Šijana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo nekoliko dana od natjecaja za davanje u zakup dvorane Osnovne škole Šijana on je i poništen, a razlog je prokišnjavanje krovne konstrukcije, doznajemo od ravnateljice Alme Tomljanovic. - Zbog potrebne sanacije krovišta zabranjeno je korištenje dvorane do daljnjeg buduci da bi ono predstavljalo opasnost za održavanje nastave tjelesnog odgoja, kaže Tomljanovic te dodaje da zasad nema konkretnih informacija kada ce se krovište sanirati i koliko ce za to trebati novca.

Odluku o obustavi svih aktivnosti u dvorani donio je nadležni gradski odjel za odgoj, obrazovanje, sport i tehnicku kulturu, na celu s novim procelnikom Erikom Lukšicem, a nakon što je konstrukciju dvorane, 16. prosinca, vizualno pregledao ovlašteni inženjer gradevinarstva te dao mišljenje da dvorana nije sigurna za uporabu. Lukšic dodaje i da im sada, nakon prvotnog ocitovanja, predstoji uci u krovište i vidjeti hoce li biti potrebno sanirati cijeli ili samo njegov dio. Na pitanje ima li odjel sredstava za ovakve, hitne, intervencije, Lukšic je kazao da za danas planiraju reviziju financijskog stanja.

Ne bude li ova, vec dotrajala, dvorana uvjetna do pocetka drugog polugodišta, 11. sijecnja, ucenici ce nastavu tjelesnog odgoja imati na otvorenom, a u slucaju kiše ili nekih drugih vremenskih neprilika, preostaju im hodnici ili ucionice. Sva sreca da nastava završava u srijedu pa je dvorana, barem u prvom polugodištu, ispunila svoju svrhu.


Podijeli: Facebook Twiter