Zatvorena cesta prema Gologorici

Zatvorena cesta Cerovlje-Paz (A. DAGOSTIN)
Zatvorena cesta Cerovlje-Paz (A. DAGOSTIN)

Zbog završnih radova na izgradnji potpornog zida i asfaltiranja zatvorena je cesta između Cerovlja i Gologorice, kod sela Rismanica.

Radi se o županijskoj cesti Cerovlje-Paz-Brnci, a to će potrajati do kraja idućeg tjedna, točnije do 14. listopada. Radove je naložila Županijska uprava za ceste koja financira obnovu asfaltnog sloja, dok radove obavljaju djelatnici pulskih Istarskih cesta. Predviđeni obilazni pravci su preko Lupoglava i Vranje odnosno Pazina i Kršana, dok je stanovnicima sela Rismanica i interventnim vozilima dopušteno prometovanje. Inače, tijekom proteklog ljeta radnici Vodoprivrede Buzet privremeno bili isušili su korito Rakovog potoka, koji je stvarao klizišta, kako bi sagradili nove potporne zidove koji bi trebali spriječiti buduća erozivna djelovanja toga vodotoka na konstrukciju same županijske ceste. Sagrađena su tri potporna zida dužine 60, 30 i 20 metara, a za njihovu su gradnju Hrvatske vode osigurale 1,4 milijuna kuna (bez PDV-a). Cestari će pak sada obnoviti 400 metara oštećene ceste za što je Županijska uprava za ceste osigurala 650 tisuća kuna, dok je dodatnih 500 tisuća kuna osigurano za obnovu pristupne ceste nedalekom Ipsilonu.

Ova je prometnica nekada, prije izgradnje istočnog kraka Ipsilona, imala veliku tranzitno-prometnu važnost posebice za stanovništvo središnje i zapadne Istre koje je njome stizalo do tunela Učke i Rijeke, dok je do danas zadržala status županijske ceste koja Općinu Cerovlje povezuje s državnom cestom Vozilići-tunel Učka. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter