Zatvorena cesta od Rovinjskog Sela do Brajkovića

Obnova kolnika uključuje i nova prometna rješenja na pojedinim kritičnim točkama
Obnova kolnika uključuje i nova prometna rješenja na pojedinim kritičnim točkama

Od četvrtka pa sve do 24. prosinca zbog radova na dijelu državne ceste 303, odnosno dionice duge tri kilometara i 200 metara od Rovinjskog Sela do raskrižja s državnom cestom D75 (skretanje za Limski kanal) i selo Brajkovići prometnica će biti zatvoren. Konkretno, u tom će periodu djelatnici pulske Ceste izvoditi radove na novoj kolničkoj konstrukciji, zbog kojih će za sve sudionike prometa na snazi biti privremena regulacija prometa.

Dovršetak u veljači 2017. godine

Izuzetak su žitelji Putina i Šorića kojima će biti dozvoljen pristup kućama. Obilazni pravac iz smjera Kanfanara i Limskog kanala u pravcu Rovinjskog Sela i Rovinja i obrnuto, odvijat će se preko Bala.

Valja podsjetiti i da su radovi na obnovi dijela državne ceste, odnosno dionici koja obuhvaća sveukupno 3,9 kilometra od Rovinjskog Sela preko Brajkovići do Kurila započeli sredinom rujna. Investitor radova su Hrvatske ceste a izvođači djelatnici Cesta Pula. Ujedno, s investicijom vrijednom više od 11,3 milijuna kuna ova se obnova (koja uključuje i nova prometna rješenja na pojedinim kritičnim točkama) pozicionirala i kao najveća investicija Hrvatskih cesta u Istri za 2016. godinu. Radovi na ovoj cijeloj dionici  planiraju se dovršiti do veljače naredne godine.

Zatvorene ceste i kod Kršana i Vižinade

Do 10. prosinca zatvoren je za sav promet dio državne ceste D-64 na dionici od Kršana do raskrižja sa D-500 prema Vozilićima (u dužini od 750 m). Obilazni pravci za vozila do 6 tona su Kršan -Nedešćina - Štrmac - Vozilići - Tunel Učka i obrnuto. Za vozila preko 6 tona je Pazin - Most Pićan - Žminj - Barban - Labin -Vozilići - Tunel Učka /Rijeka i obrnuto.

Do 24. prosinca zatvorena je županijska cesta od Ponte Portona do Vižinade. Obilazak je Vižinada - Tićan - Karojba - Motovun - D44 Ponte Porton. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter