Zatvorena birališta u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 19 sati zatvorena su glasačka mjesta u Bosni i Hercegovini gdje su tijekom dana održani lokalni izbori, a podaci koji su bili raspoloživi u tom trenutku pokazivali su razmjerno dobar odaziv birača.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) Branko Petrić izjavio je u Sarajevu uoči zatvaranja biračkih mjesta da je do 16 sati zabilježen odaziv od gotovo 44 posto što je znatno više u usporedbi s općim izborima održanim prije dvije godine.

Zabilježen je odaziv birača veći od 53 posto i može se smatrati zadovoljavajućim, izjavio je u nedjelju u Sarajevu predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) Branko Petrić.

U usporedbi s općim izborima provedenim 2010. godine to je za 3,5 posto manje birača koji su glasovali no Petrić je pojasnio kako je riječ o podacima koji još nisu cjeloviti te kako će brojke o konačnom odazivu sigurno biti veće.

U SIP-u su potvrdili kako su primili prigovore na regularnost glasovanja na nekim biralištima no broj takvih prigovora razmjerno je mali i ne dovodi u pitanje regularnost izbornog procesa

Prve preliminarne rezultate izbora na kojima su se birale nove lokalne vlasti u 140 općina i gradova BiH SIP bi trebao objaviti u ponoć. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter