Zatvoren vrtic u Karigadoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrtic u Karigadoru privremeno je zatvoren. Takvu je odluku donijelo Opcinsko vijece Brtonigle zbog, kako je istaknuto, iznimno visokih troškova održavanja zgrade i rada tamošnjeg podrucnog odjeljenja Ribice te malog broja djece koja ga pohadaju - konkretno dvoje. Zgrada je u vlasništvu Osnovne škole Rivarela iz Novigrada, a Brtonigla ju je koristila temeljem ugovora o zakupu.

"Opcina nije u mogucnosti osigurati prostor i opremu sukladno standardima i normativima rada propisanim Državnim pedagoškim standardima predškolskog odgoja i naobrazbe, pa se donosi odluka o privremenom zatvaranju podrucnog odjela Ribice. Zaposlenike tog vrtica Djecji vrtic Kalimero rasporedit ce sukladno pravilniku o radu i ostalim unutarnjim aktima i Zakonu o radu, ovisno o potrebama i sredstvima koja su osigurana u njihovom proracunu i namijenjena rashodima za zaposlene", piše medu ostalim u obrazloženju odluke.

- To nije ni lagan ni slavan potez, ali bili smo prinudeni, nema djece ni novca. Skupo je to za Opcinu, pa privremeno zatvaramo dok ne dodu bolja vremena, komentirao je odluku predsjednik Vijeca Franco Cattunar. Podsjetio je da za gradnju novog vrtica imaju osiguranu parcelu i idejno rješenje, ali ne i sredstva. Potrebno je naci nacin financiranja jer nova predškolska ustanova mora biti napravljena prema svim standardima.

Da u cijeloj prici ipak ima neceg pozitivnog rekao je nacelnik Doriano Labinjan. Naime, u brtoniškom maticnom vrticu otvaraju prvi put jaslice, cime ce Kalimero nuditi kompletnu uslugu. Djecu jaslicke dobi dosad su roditelji vozili u druge gradove. (Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter