Zatvoren kafic Red Carpet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kafic Red Carpet u prizemlju zgrade Kina Valli na Giardinima zatvoren je od ponedjeljka zbog neplacanja najma Pula Film Festivalu, koji je vlasnik prostora. Potvrdio je to Marijan Krivicic, otac vlasnika Red Carpeta.

- Troškovi su bili preveliki i nismo ih mogli pratiti. Procedura oko vracanja kafica Pula Film Festivalu, odnosno Gradu, riješena je bez sudskih postupaka. Dogovorene su odredene kompenzacije za iznos koji dugujemo, rekao nam je Krivicic.

Dodao je da su u kaficu radila cetiri konobara koja ce se ovih dana, nažalost, morati prijaviti na Zavod za zapošljavanje. O svojim daljnjim planovima nije želio govoriti, niti hoce li se nastaviti baviti ugostiteljstvom.

Ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Viškovic Vukic u jucerašnjem priopcenju potvrduje navedeno. Doznajemo da se konacni dug za najam popeo na 154 tisuce kuna, te je na koncu Upravno vijece ustanove otkazalo ugovor. Nakon što se prostor vrati vlasniku iznova ce se raspisati natjecaj za zakup prostora.

Podsjetimo, popularan kafic Red Carpet vec je bio zatvoren u rujnu prošle godine, no tada samo na osam dana. Zatvorila ga je sanitarna inspekcija zbog prekoracenja dozvoljene razine buke. Utvrdeno je, naime, da su na terasi tog kafica ispred ulaza bili postavljeni glazbeni uredaji za koje vlasnik nije imao rješenje o ispunjavanju mjera zaštite od buke, a i buka je prelazila 11 decibela. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter