Zatvoren dio pulske obilaznice od Getroa do Lidla

Dio obilaznice od Lidla do Getroa proširit će se u četverotračnu prometnicu (M. ANGELINI/arhiva)
Dio obilaznice od Lidla do Getroa proširit će se u četverotračnu prometnicu (M. ANGELINI/arhiva)

Zbog izgradnje rotora u Puli, u Šijani, od danas nešto poslije 14 sati pa do 15. srpnja za promet je zatvorena dionica obilaznice od rotora kod Getroa do Labinske ulice (kod raskrižja za Lidl).

Ne bi li se omogućio ulaz i izlaz iz grada na tom području, otvoren je novi koridor uz gradilište, koji će Labinsku ulicu spajati s Mutvoranskom, odnosno vozit će se pored Lidla uz konobu "Kažun" i dalje Mutvoranskom ulicom prema gradu ili Vitasovićevom ulicom prema industrijskoj zoni i Velom Vrhu.

Iz smjera Velog Vrha, pak, na rotoru kod Getroa skretat će se u Vitasovićevu i potom voziti do Kauflanda ili skretati u Mutvoransku, ne bi li se, pored "Kažuna", stiglo u Labinsku ulicu i do trgovačkih centara. Taj je koridor dio gradilišta na raskrižju obilaznice i Labinske ulice, nasut šljunkom i utaban, pa će vozači trebati ondje sporije voziti.

Razlog zatvaranja dijela obilaznice od Getroa do Lidla je izgradnja stotinjak metara četverotračne prometnice, odnosno proširenje ovog dijela obilaznice, koje se nadovezuje na budući kružni tok na ulazu u grad.

Sadašnje raskrižje obilaznice i Labinske ulice trebalo bi se zatvoriti. Naime, peti krak budućeg kružnog toka vodit će prema Labinskoj ulici na potezu između Arube i Lidla pa ovo raskrižje više neće biti potrebno. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter