Zatvor za smrt dvojice prijatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na tri godine i cetiri mjeseca zatvora na Opcinskom sudu u Puli, pred vijecem za mladež, nepravomocno je osuden Milivoj Simeunovic (24) iz Pule, zbog izazivanja prometne nesrece 8. srpnja 2007. godine, nakon koje su preminuli putnici iz Opel Corse 23-godišnji Puljani Vedran Siljan i Kristijan Despot.

Tri i pol godine nakon nesrece sutkinja za mladež Tanja Skandel Monas proglasila je Simeunovica krivim jer je, tada u dobi od 20 godina i 8 mjeseci, u naselju Kokuletovica na cesti Rovinj - Bale 8. srpnja 2007. u 6.25 sati pod utjecajem najmanje 1,51 promila alkohola u krvi, zbog alkoholiziranosti te bitno smanjenih vozackih sposobnosti i kriticnosti, na dijelu ceste na kojem je ogranicenje brzine 40 km/h vozio Opel Corsu brzinom od 97,62 km/h.

U kratkom obrazloženju presude sutkinja Skandel Monas navela je da je glede stupnja krivnje okrivljenika Milivoja Simeunovica sud utvrdio da je "postupao s neizravnom namjerom, s obzirom da je bio svjestan da je pod utjecajem alkohola te je uslijed te svijesti pristao voziti automobil i time pristao da vožnjom u takvom alkoholiziranom stanju ugrozi druge sudionike u prometu".

- Kazneni zakon za kazneno djelo za koje se teretio Simeunovic propisuje kaznu od tri do deset godina zatvora. Sud je okrivljenom prilikom odmjeravanja sankcije uzeo u obzir kao olakotnu okolnost cinjenicu da je u vrijeme nesrece imao 20 godina i osam mjeseci te da je tijekom cijelog sudskog postupka izražavao iskreno kajanje, na što je ukazivalo njegovo držanje pred sudom. Kao olakotna cijenjena je i cinjenica da se radi o osobi koja dosad nije ni kazneno ni prekršajno osudivana, dok je otegotnom ocijenjena cinjenica da su u prometnoj nesreci ugašena dva mlada života, zakljucila je sutkinja Skandel Monas.


Podijeli: Facebook Twiter