Zatvor za prijetnje ubojstvom princu Harryju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanac koji je u svibnju 2013. ušao u policijsku postaju prijeteći da će ubiti princa Harryja zbog njegove uloge u vojsci, osuđen je u ponedjeljak na londonskom sudu na tri godine zatvora.

Ashraf Islam, pravim imenom Mark David Townley (31), rođen u Belfastu, obraćenik na islam, uhićen je i pritvoren odmah nakon tih prijetnji, 23. svibnja 2013.

Tog je dana nešto ranije doputovao u London iz Tajlanda preko Hong Konga, priopćila je policija. Iz hotela se uputio u lokalnu policijsku postaju gdje je jednom policajcu rekao da će sutradan ubiti princa Harryja.

Sudac suda u Isleworthu u Londonu koji ga je u ponedjeljak osudio rekao je da njegove prijetnje nisu bile "izoliran čin" i da je pregledom njegova računala utvrđeno da je tražio informacije o princu Harryju.

Iako je ocijenio da je njegov plan bio "nejasan i da je imao malo izgleda za uspjeh", sud je zaključio da je muškarac opasan za društvo.

Odvjetnica Ashrafa Islama Roxanne Morrell istaknula je pak da njezin branjenik ima psihičkih problema.

Princ Harry (29), četvrti u nasljednom redu za englesku krunu, bio je zapovjednik borbenog helikoptera Apache i sudjelovao je u dvjema vojnim zadaćama u Afganistanu. U siječnju je objavio da će odsada raditi u glavnom stožeru oružanih snaga u Londonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter