Zatvor za pljačkaša porečke Ine

Zlatko Galić (M. SARDELIN)
Zlatko Galić (M. SARDELIN)

Zlatka Galića (28) iz Vinkovaca je pazinski Općinski sud nepravomoćno osudio na godinu i osam mjeseci zatvora, sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od alkohola te plaćanje štete od 12.760 kuna poduzeću Ina Zagreb zbog razbojstva na Ininoj benzinskoj postaji u lipnju ove godine u Poreču. Galić se nalazi u pulskom pritvoru od uhićenja u srpnju, a rješenjem mu je produljen pritvor do pravomoćnosti presude. Objavi presude Galić nije prisustvovao.

Sud je utvrdio da je Galić u Ulici Rade Končara u Poreču 12. lipnja oko 20.45 sati ušao u Ininu benzinsku postaju u kojoj su se nalazili djelatnici Nenad Udovičić i Sebastian Nicoletti te u njih uperio plastični pištolj i tražio novac. Nicoletti je sav papirnati novac stavljao u plastičnu vrećicu kada je u benzinsku ušao dostavljač hrane Dragan Stojanović. Galić je tada Udovičića i Stojanovića uz prijetnju pištoljem natjerao da uđu u kancelariju i legnu na tlo. Iz ruku Nicolettija je uzeo vrećicu s 12.760 kuna i pobjegao u nepoznatom smjeru.

Na prvoj raspravi Galić je izrazio žaljenje zbog počinjenog djela i naglasio da se osjeća krivim. Također je u svojoj obrani kazao da mu je odmah kada je počinio razbojstvo bilo žao. Kao razloge razbojstva naveo je lošu financijsku situaciju. Požalio se na poslodavca koji mu još od prošle godine nije isplatio dohotke za rad, a isto tako je prošao na radnom mjestu u Rijeci. Neposredno prije razbojstva propao mu je posao u Poreču te je u panici i očaju počinio kazneno djelo. Galić je prema kaznenoj evidenciji već osuđivan zbog razbojstva i teške krađe. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter