Zatvaraju se trgovine One2playa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nepovoljnog završetka predstečajne nagodbe i nemogućnosti daljnjeg poslovanja tijekom nekoliko idućih dana zatvorit će se sve one2play trgovine i igraonice, objavili su iz tog trgovačkog lanca igračkama na svojim internet stranicama.

U postupku predstečajne nagodbe nad tvrtkom one2play, koja ima oko 120 zaposlenih, utvrđen je ukupan iznos tražbina vjerovnika 128,22 milijuna kuna. Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe one2play je predao 7. svibnja 2013. godine, a postupak je otvoren 17. srpnja prošle godine.

Tvrtka one2play najviše je dugovala financijskim institucijama, i to pojedinačno najviše Raiffeisen (gotovo 21 milijun kuna) i Splitskoj banci (22 milijuna kuna). Dug te tvrtke prema državnom proračunu je pak na dan otvaranja postupka iznosio 2,26 milijuna kuna, dok su ukupna dugovanja prema svim tijelima javne uprave i trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu bio 2,37 milijuna kuna.

Nacrt predstečajne nagodbe, koji na kraju nije dobio potporu vjerovnika, predviđao je otpis 70 posto dugovanja, a isplatu prestalih 30 posto u dvije godišnje rate, odnosno kod banaka nakon ulaska strateškog investotora u vlasništvo. 

Po podacima s internet stranice tvrtke, one2play ideja nastala je 2000. godine, najprije se bavila veleprodajom, da bi sredinom 2007. otvorila svoju prvu trgovinu, a zadnji podaci govore da je u Hrvatskoj imala 19 svojih prodavaonica. 

Tvrtka je u vlasništvu Alena Magdića i Dejana Maćešića. Maćešić je krajem 2012. godine na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je u srpnju 2012. poginuo 23-godišnji motociklist. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter