Zatvara se Ulica Livadice prema Ližnjanu


Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulici Centar već je dva dana zatvoren prometni pravac prema središtu Medulina. Privremena prometna signalizacija upućuje na obilazni pravac preko Katikulića do župne crkve te nizbrdo prema centru mjesta. Od župne crkve istim putem obilazno voze i vozila iz pravca Ližnjana prema Puli.

Radovi u Medulinu, koje izvodi tvrtka TGT Adriatik iz Pule, nastavak su zahvata nakon ljetne sezone. Izgradnja ovog dijela kolektorske mreže, koja je krenula još u travnju, dio je investicije komunalnog poduzeća Albanež i Hrvatskih voda, vrijedne 4,8 milijuna kuna. Istovremeno se kanalizacijski kolektori grade i u Premanturi, u ulicama Selo i Krše, a radovi moraju biti gotovi do studenog.

Nešto bi većih problema moglo biti od sljedećeg tjedna kad, kako saznajemo iz Albaneža, počinju radovi na županijskoj cesti, točnije u Ulici Livadice od broja 9 prema Centru. To znači da će biti zatvoren direktni pravac Pula-Ližnjan kroz Medulin. Na pitanje kojim će se pravcem promet odvijati, iz Albaneža odgovaraju da će se vozila vjerojatno usmjeravati na Ribarsku ulicu, zatim na Fucane pa preko Regi opet na županijsku prometnicu prema Ližnjanu. (Zapisao i snimio: Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter