Zatvara se Ulica 43. istarske divizije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana ožujka u Puli pocinje izgradnja dijela Šijanskog kolektora na Punti zbog cega ce za promet biti zatvorena Ulica 43. istarske divizije (osim za autobuse Pulaprometa) od kružnog toka na Punti do skretanja za Trinajsticevu ulicu. Prekopavanje ulice trajat ce do kraja ožujka, kada bi taj dio prometnice trebao biti otvoren za promet. No, tada pocinju radovi na samom kružnom toku.

Tijekom zatvaranja dijela ove prometnice promet ce se odvijati obilazno: iz smjera Šijane teci ce Trinajsticevom ulicom, dok ce se iz centra prema Šijani usmjeravati Tršcanskom ulicom na gradsku obilaznicu. Promet kamiona s prikolicama iz pravca Velog Vrha, Šijanske ceste i gradske obilaznice usmjeravat ce se prema centru grada na Tršcansku ulicu do Trga na mostu.

Prema najavama iz Herculanee, plan je da od pocetka travnja pa do kraja svibnja traju radovi na središnjem prometnom dijelu Punte, kružnom toku, tijekom kojih ce se promet odvijati dvosmjerno. Završna faza izgradnje Šijanskog kolektora pocet ce krajem svibnja u Ravenskoj ulici, a nastavit ce se u Kolodvorskoj ulici i Akvilejskom prilazu, te u konacnici u Tršcanskoj ulici uz zgrade prema Putu za groblje. Prije pocetka radova Herculanea ce pravovremeno obavijestiti stanare o uvodenju privremene regulacije prometa.


Podijeli: Facebook Twiter