Zatvara se raskrižje uz Kaštel i Plovaniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gradnje kružnog toka na križanju državnih cesta i Istarskog ipsilona uz granicne prijelaze Plovanija i Kaštel uvodi se privremena regulacija prometa. Raskrižje ce biti zatvoreno za promet od ponedjeljka u 7 sati do srijede u 19.

Vozila koja dolaze s granicnog prijelaza Kaštel privremenom signalizacijom upucivat ce se na državnu cestu u naselje Kaštel, potom lokalnom cestom do naselja Plovanija, iz naselja na županijsku cestu te zatim na Istarski ipsilon. Taj smjer ne vrijedi za teretna vozila koja ce se privremenom signalizacijom upucivati na Ipsilon preko Buja.

Obrnutim putem upucivat ce se vozila s Ipsilona: u naselju Plovanija na lokalnu cestu te potom u naselje Kaštel, a odatle državnom cestom na granicni prijelaz Kaštel.

Državna cesta bit ce zatvorena za promet iz smjera naselja Plovanija prema gradilištu novog kružnog toka od mjesta skretanja za pogon Holcima, ne bi li za vrijeme radova transport u oba smjera iz Holcima normalno funkcionirao.

Za vozila iz smjera granicnog prijelaza Plovanija križanje na kojem se izvode radovi bit ce otvoreno za promet, ali samo prema istoimenom naselju, dok skretanje prema granicnom prijelazu Kaštel nece biti moguce. Postavljanje završnog sloja asfalta izvodit ce se u dvije faze pa ce vozila u prvoj fazi centralni otok kružnog toka obilaziti s lijeve, a u drugoj fazi s desne strane.

Dionica županijske ceste Kanfanar - Žminj u podvožnjaku Kresini bit ce pak otvorena za promet od cetvrtka u 17 sati, a ne u utorak, kako je bilo najavljeno.


Podijeli: Facebook Twiter