Zatvara se raskrižje kod Lacopa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Porecu, na raskrižju izmedu ulice Mate Vlašica i županijske ceste Vrsar-Porec-Novigrad kraj poslovnog centra Lacop pocinje gradnja kružnog toka te ce se od srijede pa do sredine lipnja, kada je predviden završetak radova, promet odvijati obilaznim putevima.

Za vrijeme radova raskrižje ce biti zatvoreno za sav promet, a ulaz i izlaz u naselje Cimižin sa županijske ceste Vrsar-Novigrad bit ce usmjeren na internu prometnicu uz parkiralište Lacopa koje izlazi na raskrižje Rovinjske i Vlašiceve.

Izlaz iz Pulske ulice na Vlašicevu takoder ce biti preusmjeren na županijsku cestu. Zatvoren ce biti i izlaz iz ulice Viktora Cara Emina na Vlašicevu, dok ce ulaz u prvoj fazi radova (do iskopa kanala za infrastrukturu) biti omogucen, a nakon toga preusmjeren preko ulice Rajka Stipe i Ivana Matetica Ronjgova.

Rekonstrukciju prometnice vrijednu 2,82 milijuna kuna najvecim dijelom financira Konzum, a ostatak je predviden iz ovogodišnjeg gradskog proracuna. Uz rekonstrukciju bit ce obuhvaceno i dvjesto metra županijske ceste te dijelovi Vlašiceve u pravcu HEP-a i Facinke.

Postojeci ulaz sa županijske ceste na parkiralište Lacopa ostaje, dok je u nastavku ceste, u pravcu kružnog toka predviden izlaz iz buduceg garažnog objekta. Otvorena ce biti nova izlazna traka za parkiralište Konzuma u pravcu Facinke i izgradeni nogostupi. Istovremeno ce biti izmješten i dio oborinske kanalizacije, vodovodne instalacije i zamijenjeni stupovi javne rasvjete. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter