Zatvara se promet od Rogovica do Žminja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog opsežnih miniranja od utorka se zatvara dionica Istarskog ipsilona od cvora Rogovici do cvora Žminj. Vozaci ce kao zaobilazni pravac izmedu ova dva cvora koristiti županijsku cestu ŽC5190 od Pazina do Žminja. Ova ce dionica biti zatvorena do 23. prosinca u 12 sati.

Od zamjenika glavnog direktora koncesionara Bina Istre Alekse Ladavca saznajemo da je zatvaranje ove dionice bilo nužno zbog ubrzavanja gradnje i miniranja visokih kamenih usjeka na ovom dijelu Ipsilona, koja se mogu obavljati samo danju.

Od cvora Medaki do Višnjana promet se svakog drugog tjedna od 13 do 14,30 sati preusmjeruje na obližnje državne i županijske ceste. Od Kanfanara do Medaki potrebna su samo povremena zaustavljanja od desetak minuta zbog miniranja. Na preostalom dijelu Ipsilona do granice sa Slovenijom na snazi je ogranicenje brzine uz gradilišta, a povremeno se promet ogranicava i semaforima.

S inteziviranjem radova od Rogovica do Kanfanara sada se gradi na svim dionicama Ipsilona, koji ce se preoblikovati u autoput. Radovi su najviše napredovali na 28 kilometara dionice od Kanfanara do Pule, koja bi sa zatvorenim sustavom naplate trebala biti otvorena do iduce turisticke sezone.


Podijeli: Facebook Twiter