Zatvara se Obiteljski centar u Puli?

Vijećnici na županijskoj Skupštini (M. MIJOŠEK)
Vijećnici na županijskoj Skupštini (M. MIJOŠEK)

Nastavljajući u ponedjeljak sjednicu Skupštine Istarske županije prekinutu u četvrtak, vijećnici su najprije izglasali suglasnost za osnivanje i prijenos prava građenja za Osnovnu školu Mate Balote iz Buja te Medicinske škole u Puli, u skladu s ranije usvojenom odlukom o javno-privatnom partnerstvu kroz koje bi te škole trebale biti građene.

Usvojena je odluka o redovnom financiranju političkih stranaka, kojom se iz županijskog proračuna u 2014. godini na 45 vijećnika Županijske skupštine raspodjeljuje ukupno 700.000 kuna.

Uz pohvale svih sudionika u raspravi prihvaćen je županijski Operativni plan za zdravlje i socijalno blagostanje za sljedeću godinu, uz upozorenje da promjenom državne politike slijedi moguće zatvaranje u svom radu inače vrlo uspješnog Obiteljskog centra u Puli.

Zadnja žustrija rasprava u ovoj godini vodila se o ukidanju koncesije za lučicu Alberi na području Umaga, što je tema koja se već treći put našla na dnevnom redu Skupštine, i za koju su vijećnici s područja Bujštine opet prigovorili da se tekst odluke vraća u nepromijenjenom obliku a da se koncesionaru nije uspjelo nametnuti obvezu da sada neupotrebljivu lučicu vrati u prvobitno stanje.

Većinom od 24 glasa odluka je u trećem pokušaju i usvojena, ali uz čak 14 suzdržanih glasova, a pročelnik Josip Zidarić izvijestio je da je o načinu rješavanja problema te lučice postignuta suglasnost s umaškom gradskom upravom, pa nema razloga da i vijećnici to ne potvrde. (D. ŠIŠOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter