Zatvara se cesta od Žatike do Molindria

Dvorana Žatika (J. PREKALJ)
Dvorana Žatika (J. PREKALJ)

Danas započinje rekonstrukcija državne ceste D75 kroz Poreč na dionici od rotora kod groblja Žatika, do rotora u uvali Molindrio. Za vrijeme radova cesta će biti zatvorena za sav promet, koji će se usmjeravati privremenom prometnom signalizacijom. Iz smjera Poreča prema Funtani i Vrsaru vozit će se preko rotora Varvari, novoizgrađenim dijelom porečke zaobilaznice i rotora na Košambri u smjeru Dračevca, te kroz Fuškulin i Mugebu do rotora u uvali Molindrio, kraj budućeg akvaparka.

Promet iz Poreča do Novog naselja, odnosno naselja Poreč-Jug, odvijat će se ulicom Županije Somogy i obrnuto, za potrebe ulaza i izlaza iz turističkog naselja Brulo osigurat će se, odnosno otvoriti privremeni prolaz u nastavku križanja ulica Rade Končara i Vitomira Širole Paje. Ulaz i izlaz u turističko naselje Plava laguna osigurat će se preko turističkog naselja Brulo i parkirališta hotela Valamar Diamant, te cesticom koja paralelno uz glavnu cestu vodi do ceste u naselju Plava laguna.

Ulaz i izlaz u turističko naselje Zelena laguna odvijat će se kroz raskrižje za Bijelu uvalu na cesti Poreč-Funtana, a za stanare stancija Amoroso, Bergamante, Gržina, Molindrio i Volpi osigurat će se privremeni prilazni putevi kroz gradilište. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter