Zatvara se cesta od Dajle do Novigrada

Rok za dovršetak radova je 22. prosinca
Rok za dovršetak radova je 22. prosinca

Zbog rekonstrukcije državne ceste D75, na dionici od Dajle do Novigrada, u dužini od tri kilometra, od ponedjeljka se uvodi poseban režim prometa. Rekonstrukcija prometnice traje još od konca kolovoza ali s obzirom da se dosad radilo izvan kolničke trake, promet se nesmetano odvijao. U ponedjeljak počinje rekonstrukcija same prometnice i cesta se privremeno zatvara za sav promet.

Zatvaranje dionice D75 od Dajle do Novigrada provest će se u dvije faze. U prvoj fazi koja će trajati do 1. listopada za promet će biti zatvoren dio od naselja Dajla do raskrižja i skretanja prema naselju Mareda. U drugoj fazi, od 1. listopada, bit će za promet privremeno zatvorena cijela dionica od naselja Dajla do Novigrada, odnosno kružnog toka na ulazu u naselje Šaini. Treća faza trajat će do zaključenja radova 22. prosinca ove godine.

Za odvijanje prometa iz smjera Dajle prema Novigradu u tom periodu određen je obilazni pravac Karigador–Kovri–Bužinija–Novigrad te obrnutim putem za sva vozila iz suprotnog smjera (Novigrad–Dajla). Na tom će pravcu biti postavljena privremena regulacija prometa putem vertikalne prometne signalizacije, koja će označavati navedeni obilazni pravac. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter