Zatvara se cesta Most Raša - Barban

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika i raški nacelnik Josip Knapic pozivaju gradane na razumijevanje zbog, kako vele, nužnog zatvaranja dionice državne ceste od Mosta Raše do Barbana, koja se obnavlja vec mjesec dana. Njome se, naime, pocevši od utorka, nece moci prometovati tri i pol mjeseca radi gradnje i rekonstrukcije mostova. Dnevni putnici na relaciji Labin - Pula negoduju jer ce, vozeci jedinim rezervnim pravcem - onim preko Potpicna, Sv. Katarine i Žminja, umjesto 50-ak kilometara, prevaljivati gotovo dvostruko više.

Ismeta Jovicic iz Mosta Raše, koja radi u Puli, prenosi nam, pokrenula je peticiju u Raši, Labinu i Barbanu sa zahtjevom da se prvenstveno radnicima, ucenicima i studentima osigura prolaz.

- Vjerujem da ce stanovnici Labinštine prihvatiti da je neophodno rekonstruirati tu dionicu zbog kvalitetnije povezanosti s Pulom te sigurnosti prometa. Ondje su ceste nesrece, pogotovo za kišnog vremena te se, kao lokalna zajednica, od 1984. i velike poplave kod Hrvatskih cesta neprekidno borimo za sanaciju prometnice. Izvodaci radova obecali su da ce uciniti sve ne bi li prometovanje tom dionicom omogucili i prije 15. lipnja, istice Demetlika.

Naglasio je da toliko pozivanja i pripadajucih peticija gradana nije bilo kada se lani obnavljala dionica izmedu Lupoglava i Buzeta, premda je promet bio preusmjeren na uske seoske ceste, a kamioni su morali zaobilazno preko Pazina.

Raški nacelnik Knapic priznao je da su se gradani i njemu javljali žaleci se na zatvaranje prometnice. Najavljuje da ce razmotriti mogucnost da makadamski put od Mosta Raše prema Mostu Pican (i Sv. Katarini) saniraju pijeskom i ucine ga prohodnijim. To bi, kaže, malo skratilo put prema Puli stanovnicima Raše, Brgoda, Koromacna i okolnih mjesta.

- Najvažnije je što ce se nanovo izgraditi most Sv. Foška, koji je toliko derutan i nestabilan da ne bi izdržao sljedecu poplavu, zakljucio je Knapic. (Igor RADIC)

Školski autobus iz Raše u 6 sati

Autobus za Pulu, koji uglavnom koriste srednjoškolci i studenti s Labinštine, od utorka ce polaziti iz Raše u 6 sati, preko Labina, Vozilici, Potpicna, Sv. Katarine i Žminja, doznajemo od Branka Škofa, voditelja ovdašnje Autotransove ispostave. Ta je linija dosad kretala iz Labina u 6.30 sati.Istom ce rutom voziti povratno iz Pule od 14.15 sati. Škof tvrdi da ce se tek u ponedjeljak objaviti pravce ostalih redovnih medugradskih autobusnih linija.


Podijeli: Facebook Twiter