Zatvara li višnjanska škola svoja vrata zauvijek?

Visoka poslovna škola s pravom javnosti Višnjan
Visoka poslovna škola s pravom javnosti Višnjan

Visoka poslovna škola s pravom javnosti Višnjan ušla je u 13. mjesec, koliko svojim djelatnicima nije isplatila plaće. Posljednja plaća im je isplaćena u lipnju 2014., a nakon toga su radnici htjeli ovrhom naplatiti plaće, ali ih je Fina odbila jer im je poslodavac dao platne liste bez datuma naplate pa takve liste Fina smatra nevažećima.

Nakon toga radnici su angažirali odvjetnički ured Ruždjak i partneri radi provođenja ovrhe i sada čekaju istek roka od 60 dana koliko ima poslodavac vremena da uloži žalbu. U zahtjevu za ovrhu stoji da se odvjetniku obratilo 11 djelatnika Visoke poslovne škole: Branka Šaškin, Tamara Štembal, Nikolina Šergo, Ivana Juraković, Desanka Đulabić, Barbara Stepčić Radolović, Linda Juraković, Zoran Jeremić, Danijela Kosinožić, Damir Štokavac i Iva Vidoš.

- Račun škole u Višnjanu je blokiran. Osim naših ovrha, na račun je sjela i država zbog neplaćanja rata duga utvrđenog u predstečajnoj nagodbi. Poslovna škola radi još nekoliko dana i očekujemo da će nakon toga zatvoriti vrata, a najveće je pitanje što će biti s našim studentima u Višnjanu, ali i Vinkovcima i Zaboku gdje smo odlazili predavati, izjavila nam je jedna ogorčena profesorica iz Višnjana, koja nije htjela da objavimo njezine podatke u javnosti.

Ona nam je nedavno izjavila kako krajem srpnja 2015. ističe dopusnica za rad i da su uvjereni da Agencija za visoko školstvo i obrazovanje neće dati odobrenje za daljnji rad. Podsjećamo da se profesori višnjanske škole nisu mirili raditi mjesecima bez plaće te da su poslodavca prijavili Inspektoratu rada koji je potvrdio nepravilnosti, ali ništa nije poduzeo da to spriječi. Rezultate Porezne uprave još nisu vidjeli iako su i njima prijavili tu visoku poslovnu školu zbog toga jer nije isplatila plaće, poreze i doprinose.

Osnivač i vlasnik škole Robin Paulović nam je komentirajući te navode nedavno izjavio kako te informacije nisu u interesu javnosti te da je to njihova interna stvar. Inače, prije godinu dana je Odjel gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršio kriminalističko istraživanje nad Paulovićem zbog sumnje da je zlouporabom položaja, ovlasti i krivotvorenja isprava oštetio obrazovnu ustanovu za 1,55 milijuna kuna u razdoblju od 2009. do 2011. godine. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter