Zatrpava se podrum Marine Ibacom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Garaže, uredi i recepcija u podrumskim prostorima apart-hotela Marina Ibacom u Banjolama zatrpavaju se i zazidavaju. Radi se o tri tisuce kvadrata zbog kojih nismo mogli dobiti gradevinsku dozvolu i zbog cega hotel godinama 'stoji'. Talijanski investitor Sergio Dalle Nogare je, povodeci se zakonima koji vrijede u njegovoj zemlji, smatrao da garaže normalno ulaze u projekt jer nisu profitabilne. Izmijenili smo projekt i usuglasili ga s detaljnim planom uredenja tog podrucja i nedavno dobili gradevinsku dozvolu", kaže Mladen Hrlic, voditelj radova u Marini Ibacom.

Podsjetimo, 2007. godine Ured državne uprave odbio je zahtjev vlasnika za izdavanje izmijenjene i dopunjene gradevinske dozvole. Sporni su bili upravo podrumski prostori. Hotel je gotov, slijedi tehnicki pregled, dobivanje uporabne dozvole i kategorizacija. Hoce li biti otvoren do sljedece sezone, Hrlic nam nije mogao reci.

Investitor Sergio Dalle Nogare Opcini Medulin duguje 1,2 milijuna kuna komunalnog doprinosa jer se u vrijeme gradnje apart-hotela gradevinska dozvola mogla dobiti bez njegova placanja. Opcina mu je shodno tome nedavno uputila poziv za uplatom dijela duga, odnosno 520 tisuca kuna, i to za radove koji su u 2009. obavljeni u Banjolama, s obzirom na to da je Dalle Nogare htio da novac od doprinosa bude uložen u mjesto. Radi se o sanaciji ceste u zoni male privrede, cesti Kaštanjež, prometnici prema Indijama te izradi geodetskih podloga za UPU Banjole i projekta za kružni tok Kamik.


Podijeli: Facebook Twiter