Zatočio, drogirao i silovao siromašnu djevojku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod sumnjom da je zatočio, drogirao i više puta silovao Riječanku u dvadesetim godinama, uhićen je i pritvoren 32-godišnji Sinan Neziri s prebivalištem u Ulici Mario Gennari u Rijeci.

Ukupno se sumnjiči za četiri kaznena djela - silovanje, protupravno oduzimanje slobode, zloporabu opojnih droga i krađu u pokušaju, a upravo je ta krađa u koju se upustio u utorak navečer bila presudna za djevojčino oslobađanje. Kako je Neziri zatečen na djelu, u stanu koji je mislio okrasti, djevojka je iskoristila priliku i pobjegla. Seksualni delikt odmah je prijavila policiji pa su se optužbe na Nezirijev račun učetverostručile.

Neziri je nakon završetka krim-obrade jučer prijepodne najprije doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Ispitivala ga je zamjenica županijske državne odvjetnice Tea
Radovani, a kako neslužbeno saznajemo Neziri se branio šutnjom. Samo sat kasnije doveden je i pred sutkinju istrage riječkog Županijskog suda, Kseniju Zorc, koja je prihvatila prijedlog ŽDO-a i odredila mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Određena je i visina jamstva kojim se može zamijeniti pritvor i to u iznosu od 200 tisuća kuna.

Prema neslužbenim izvorima, Neziri i žrtva bili su poznanici koji su se sreli pred restoranom "Index" u
Krešimirovoj ulici. Navodno se djevojka našla u teškoj životnoj situaciji, nije imala gdje spavati, a Neziri joj
je ponudio smještaj kod sebe. No ubrzo se ta naizgled dobronamjerna ponuda za djevojku pretvorila u noćnu moru.

Neslužbeno saznajemo da se Neziri sumnjiči da je Riječanku u posljednjih mjesec dana u više navrata,
upotrijebivši silu i prijeteći joj, prisilio na spolni odnos. Djevojci je prijetio da će je ubiti, tukao ju je po
cijelom tijelu, a da stvar bude gora nije se na nju obrušio samo rukama nego i nogama. Slomio joj je svaki otpor ne samo prijetnjama i fizičkom snagom već ju je prije odnosa prisiljavao i da šmrkanjem konzumira smrvljene tablete Suboxona zbog čega je prijavljen i za zloporabu droga. Ne čudi da je kod sebe imao Suboxon jer je, kako nam govore neslužbeni izvori, ovisnik koji je na terapiji odvikavanja. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter