Žatika pjevala sa Željkom Joksimovicem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Jako sam sretan što smo napravili ovakvu atmosferu veceras, bili ste sjajni i vidimo se uskoro", porucio je ispred nekoliko tisuca ljudi okupljenih u subotu u Žatiki popularni srpski pop pjevac Željko Joksimovic, na kraju svog prvog koncerta pred istarskom publikom.

Prvi ovogodišnji koncert u poreckoj ljepotici privukao je brojne Joksimoviceve obožavatelje iz Istre, Primorsko - goranske županije te iz Slovenije. Pjesme ljubavnog karaktera jedna su od glavnih poveznica uz Joksimovicevo ime, a skorašnja proslava Valentinova i ugodna subotnja vecer ucinili su svoje, te je koncert vec od prvih trenutaka "mirisao" na spektakl.

Iako je pocetak koncerta kasnio dobrih 45 minuta, publika to nije zamjerila, i on je vec s prvim notama pjesme "Stihija" osvojio simpatije onog veceg, ženskog dijela publike.



Uslijedile su pjesme s novog, ali i onih nešto starijih albuma medu kojima "Supermen" koji je otpjevao zajedno s publikom, hit singl s posljednjeg albuma "Žena za sva vremena", "Ljubavi" pjesma koja je osvojila titulu najbolje u 2009. godini na prestižnom Balkan Music Awardsu, "Leda o leda", "Ima nešto u tom što me neceš", pa sve do najnovije "Dodi sutra". Publika je sve to vrijeme držala tempo s Joksimovicem i pokazala da je itekako savladala sve tekstove jer se pjesma orila iz svih grla. One najvjernije obožavateljice nisu propustile baciti i pokoju crvenu ružu na pozornicu.

Specijalna gošca veceri bila je srpska pjevacica Jelena Tomaševic, kojoj je ovaj koncert takoder bio debi pred istarskom publikom. Osim dueta s Joksimovicem, ova mlada kantautorica predstavila se i trima svojim pjesmama: "Oro" kojom je predstavljala Srbiju 2008. godine na Eurosongu (za koju je Joksimovic napisao tekst), te "Košava" i "Ide, ide kiša danima", a publika je pokazala da su joj i Jelenine pjesme itekako dobro poznate.


Podijeli: Facebook Twiter