Zatečeni s marihuanom

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Porečka i pulska policija je proteklog četvrtka i petka zatekla u vozilima dvije osobe sa drogom, a pretragama je utvrđena sumnja da su obojica dilala drogu na porečkom, odnosno na pulskom području.

Zbog sumnje da je dilao marihuanu, policija je u subotu prijepodne privela 38-godišnjaka iz Vrsara u pritvorsku jedinicu PU istarske. Porečka policija je muškarca zaustavila u petak oko 16.15 sati u automobilu Audi, pulske registarske oznake, kod skretanja za naselje Brulo. Tada je kod sebe imao četiri paketića s marihuanom, ukupne težine oko 21,6 grama marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjak namjeravao prodati navedenu marihuanu, a u stanu u kojem boravi u Vrsaru pronađen je pribor za pakiranje droge, digitalna vaga te još 0,2 grama marihuane.

Pulska policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom iz Ližnjana utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga. Policija ga je u četvrtak oko 15.30 sati zaustavila u automobilu Fiat pulskih oznaka u Flavijerskoj ulici u Puli. Kod sebe je imao 6,1 grama marihuane, a temeljem sudskog naloga, policajci su obavili pretragu stana u Ližnjanu, kojeg koristi 27-godišnjak, prilikom čega su pronašli još 18,2 grama marihuane i digitalnu vagu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni od prosinca prošle godine prodavao marihuanu na području Pule, kao i da ju je davao poznanicima na uživanje, a sumnjiči ga se i da je davao na raspolaganje prostor u kojem se konzumirala marihuana. Protiv osumnjičenog e podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter