Zastupnici protiv ukidanja "zatvora" u Monopolyju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmero talijanskih zastupnika Demokratske stranke (lijevi centar) napisalo je pismo američkom veleposlaniku u kojemu negoduju zbog ukidanja "zatvora" u novoj inačici društvene igre Monopolyja.

Ukidanje "zatvora" ne djeluje odgojno budući da su prekršitelji pravila sada pošteđeni "kazne" u toj igri, žale se parlamentarci iz redova ljevice u pismu koje prenosi talijanski tisak. Njihova poruka nije lišena ironije i skopčana je sa stanjem u Italiji jer korumpirani političari na poluotoku ne dospijevaju u "zatvor" automatizmom...

Ti zastupnici iz stranke predsjednika vlade Enrica Lette upozoravaju i na činjenicu da je u novoj inačici igre tradicionalno trgovanje nekretninama zamijenjeno špekuliranjem dionicama velikih multinacionalnih kompanija koje kotiraju na burzi.

Parlamentarci neizravno pozivaju američke "nadležne vlasti" da donesu mjere protiv tih inovacija što se kose s financijskom "etikom" koju zagovara predsjednik Barack Obama. Društvena igra Monopoly američke tvrtke Hasbro prodaje se u Italiji od 1935. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter