Zastupnici Mosta protiv privatizacije strateških tvrtki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnici Mosta Ivan Kovačić i Miro Bulj usprotivili su se u četvrtak namjeri privatizacije tvrtki koje je Vlada na telefonskoj sjednici skinula s popisa strateških.

"Mislim da su neke tvrtke skinute s liste strateških firmi možda da bi se lako prodale, međutim, ne treba biti puno pametan i puno stručan da bi se prodao ACI ili Podravka. Zašto se nije odlučilo da se prodaju firme koje su sada u lošem financijskom stanju, gdje radnici ne dobivaju plaću?", upitao je Kovačić.

Novinarima u Hrvatskom Saboru kazao je da takvo što sigurno neće podržati.

"Zašto netko nije bio pametan pa pokušao, evo danas je bilo razgovora o Imunološkom, neka ga pokuša staviti u funkciju ili neka pokuša Kamensko, pa neka ženama iz Kamenskog da plaću", dodao je.

Protiv privatizacije je i Miro Bulj, koji smatra da ACI, Podravka i ostale tvrtke koje Vlada namjerava privatizirati moraju biti baza za razvoj Hrvatske.

"Apsolutno sam protiv toga. Firme kao što je Podravka, na koju se može nasloniti razvoj poljoprivrede, apsolutno smatram strateškima, a ne da mi uvozimo repromaterijal iz Mađarske, dok naša polja leže zapuštena. Može se Podravka dizati, biti još bolja i biti razvojna tvrtka. Lako je prodati zlato, 'ajde prodajte plastiku", poručio je Bulj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter