Zastrašuju vlasnicu neslužbenog azila za pse?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci sa srijede na cetvrtak nepoznati je netko upao u ogradeno dvorište neslužbenog skloništa za napuštene pse u naselju Strada Kontesa, javila nam je njegova voditeljica i vlasnica obiteljske kuce u kojoj je smješteno, Vida Pfeuffer.

- Materijalne štete nema, ali je otvoren jedan od boksova, psi su se prestrašili, rastrcali i jedan je od njih nestao. Zabrinuta sam što je s njim i sumnjam da je to djelo jednog od mojih susjeda koji stalno protestiraju protiv azila. Uvjerena sam da nece na tome stati, da je to tek pocetak zastrašivanja i prisilnog iseljavanja, i mogu vam reci da se pomalo bojim, ispricala je Pfeuffer.

Pokazala nam je savinutu i blatom umrljanu žicanu ogradu, kucne ljestve i radnicke rukavice koje je, kako je rekla, ta osoba ostavila za sobom. Prema njenim rijecima, kad je oko 3 sata ujutro cula lavež i shvatila da je netko ušao u dvorište, pozvala je policiju koja je odmah došla, provjerila da u kuci nema nikoga i zatim još jednom izvršila ocevid slijedeceg jutra.

- Ljudi ne shvacaju da štetu ne cine meni, vec nezašticenim životinjama. Sve koji su možda vidjeli nestalog Boleka, crno-smedeg mješanca niskog rasta, slicnog jazavcaru, molim da mi se jave ili ga vrate u azil. Njega su nam lani donijeli turisti iz Pule i dugo nam je trebalo da pridobijemo njegovo povjerenje. Ne mogu vjerovati da je nestao baš sada kad smo mu pronašli udomiteljsku obitelj, rekla je Pfeuffer ne susprežuci suze.

"Policija utvrduje okolnosti dogadaja te ce sukladno utvrdenom, poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", stoji u odgovoru policije.

U Gradu nisu imali informaciju o tome, no od nacelnika gradske uprave Alena Luka doznajemo da cine sve što mogu da se ispoštuje rješenje veterinarske inspekcije, radi cega su u srijedu Ministarstvu poljoprivrede i uputili požurnicu.

Prema gradskoj odluci na novigradskom je podrucju, naime, dozvoljeno držati najviše tri psa po jednom kucanstvu. Na osnovu toga i nadzora izvršenog na adresi Vide Pfeuffer 17. listopada, kad je pronadeno 13 njenih pasa i još dva na cuvanju, svih uredno cijepljenih i mikrocipiranih, službena je veterinarka veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede dan kasnije donijela rješenje "za uklanjanje neuskladenosti u vidu prekobrojnog držanja pasa".

- Nije u našoj nadležnosti da to provedemo u djelo, ali smo spremni pomoci kako god možemo da se taj problem konacno riješi, porucio je Luk. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter