Zašto utapaju naš Vodovod?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zašto ne bismo svoju vodu prodavali ostalim dijelovima županije, a ne poklanjali kroz spajanje labinskog Vodovoda u vodoopskrbni sustav Istre?", retoricki se upitao Silvano Vlacic (HDZ) za novinske konferencije na kojoj su labinski oporbeni skupštinari izvijestili da traže sazivanje sjednice Gradskog vijeca o ovoj temi. Smatraju da svemu kumuje puka politicka volja te ce ustrajati u traženju raspisivanja referenduma, što je na posljednjoj sjednici vijeca predložio Josip Škopac (HSU).

"Rijec je o bogatstvu gradana Labinštine, ogranicenom i strateškom. Netko ce pozivati na solidarnost, ali tko je nama što dao? Nitko se u svijetu ne odrice svojih resursa; nitko, primjerice, ne razmišlja o udruživanju Brijuni rivijere i hotelskog poduzeca Rabac!. Naš je Vodovod, prema knjigovodstvenoj vrijednosti, premali u odnosu na buzetski i pulski te bi se spajanjem izgubio. To se ne može povezati s domacinskim upravljanjem", dodao je Vlacic.

S obzirom na to da se, kako podsjecaju oporbenjaci, pocelo s procjenom vrijednosti tvrtki - što predstavlja drugu fazu studije opravdanosti njihovog objedinjavanja u vodoopskrbni i vodozaštitni sustav Istre - Vlacic sumnja da se gubitak labinskog Vodovoda od dva milijuna kuna namjerno ne umanjuje.

"Buduci da je za to potrebno samo prosjecno ekonomsko znanje i jednostavni poslovni potezi, opravdano se upitati zašto vodstvo gradskog poduzeca to ne cini", veli Vlacic. William Negri, pak, spomenuo je podatak o pozitivnom poslovanju ostalih vodovoda u regiji. "Puna su nam usta održivog razvoja pa vjerujem da ce nam i vijecnici iz pozicije koji misle svojom glavom dati podršku", rekao je ovaj nositelj nezavisne liste.

Labinska oproba - prenijela je Tamara Nestorovic, nositeljica nezavisne liste - traži da, osim predstavnika vlasnika Vodovoda iz Grada Labina, tematskoj sjednici prisustvuju i delegati ostalih opcina na Labinštini koje su suvlasnice tvrtke.


Podijeli: Facebook Twiter