Zašto u Puli nema ducana s igrackama?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec neko vrijeme se cudim zašto nema jednog "poštenog" ducana u Puli s igrackama. Kao otac se vrlo cesto nalazim u situacijama kada ili vlastitom ili tudem djetetu želim ili trebam kupiti neku igracku kao nagradu ili poklon za rodendan i slicne prilike, a nemam ni gdje ni što "pametno" kupiti.

Nekad je Turbo limac bio jedini ducan s kakvim-takvim izborom, a sad kad je propao, mi Puležani nemamo niti jedan ducan bolje opremljen i s vecim izborom. Sve se svodi na izdvojene stalažeu supermarketima te knjižarama, gift shopovima i inim objektima gdje se uglavnom nalaze manje-više nezanimljivi ili "ocvali" artikli.

Kao stanovniku grada od 56 tisuca stanovnika apsolutno mi je nejasno, s cisto poslovnog gledišta, zašto ne postoji jedan kvalitetni ducan s velikim izborom igracaka?

U današnje vrijeme, kad ima zaista dovoljno platežno sposobnih gradana koji vole svojoj djeci priuštiti obicnu ili edukativnu igracku, kad se na rodendane prosjecno zove 20-ak djece (to je u vecini novostvorenih igraonica dogovoreni maksimum za nekih tisucu kuna naknade), ne ide mi u glavu da niti jedan poduzetnik ili tvrtka ne nalazi shodnog otvoriti jedan ducan s igrackama u Puli.

Ne razumijem da ne postoji netko tko bi htio smanjiti to razdoblje cekanja (znamo koliko su djeca nestrpljiva i kako znaju manipulirati roditeljima) i otvoriti jedan reprezentativni ducan koji bi, kad bi postojao, razbio svaku dilemu oko toga kamo ici po igracku.

Ja nemam neku poduzetnicku "žicu" pa mi možda fali neko krucijalno saznanje o isplativosti takve investicije, no apsolutno sam siguran, zbog brojnih razgovora o toj temi s drugim roditeljima, da bi i njima i njihovoj djeci život bio jednostavniji, a kesa investitora puna. Pa to skoro pa spada u neku vrstu javnog gradskog servisa, da se našalim.

Dakle, na kraju, ako neki poduzetnik ovo cita, molim ga u ime velikog broja gradana da nešto napravi po tom pitanju. To je tzv. win-win situacija gdje nitko ne gubi i svi su zadovoljni. (Tomislav Duic, Pula)


Podijeli: Facebook Twiter