Zašto socijalno ugroženi ne primaju manje racune?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sinocnjoj sjednici Gradskog vijeca Pule vijecnici, njih 11, od gradske su uprave željeli dobiti odgovore vezane uz radove na obalnom kolektoru na rivi i shodno tome o prometnoj preregulaciji, potom o radovima na groblju, plinofikaciji, investicijama u vrtice i škole, legalizaciji nelegalnih gradevina te naplati niže cijene vode i odvodnje (naplacuje se za Herculaneu u racunu za vodu op.a.) za socijalno ugrožene gradane.

U nizu odgovora valja izdvojiti onaj direktora Plinare Deana Kocijancica o trenutnoj plinofikaciji Verude i Šišanskog naselja te planiranom nastavku gradnje plinske mreže na Gregovici, u Zagrebackoj i Mutilskoj te u Radicevoj, Marulicevoj i Negrijevoj ulici.

Procelnik Erik Lukšic još je jednom govorio o znatno nižoj cijeni dogradnje i rekonstrukcije djecjeg vrtica Zvjezdice. Kako je rekao, projektantske su cijene ukazivale na to da se radi o investiciji od 17 milijuna, za koliko su rezervirana i kreditna sredstva, dok se na javnom natjecaju pokazalo kako ce sve koštati tek 7 milijuna kuna. Nerealizirani dio kredita, kaže Lukšic, bit ce vracen banci i na taj dio Grad nece placati kamate.

Najavio je proširenje kapaciteta u OŠ Kaštanjer da bi djeca mogla u jednosmjensku nastavu te najavio prikupljanje ideja od civilnog sektora vezane za planiranje aktivnosti i slobodnog vremena pulske djece tijekom praznika.

U dijelu obrazloženja naplate niže cijene vode i odvodnje za socijalno ugrožene gradane, vijecnica Lovorka Tomicic iz odgovora direktora Herculanee Igora Starog zakljucila je da ni Vodovod, niti Herculanea nisu primijenili zakonom propisane odredbe o naplati niže cijene vode i odvodnje za socijalno ugrožene gradane Pule kojih, kako je rekla, ocito ima cim je takva stavka planirana u gradskom proracunu.

Spocitnula je Gradu Puli i nadležnom procelniku za komunalni sustav i imovinu Damiru Prhatu i cinjenicu da nisu tijekom prošle godine poslali dokumentaciju i zatražili suglasnost od Ministarstva poljoprivrede nakon provedenog javnog natjecaja za ugovaranje zakupa ili prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta, a to je s novom godinom stopirano. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter